Dani MASS-light rasvjete u ZH-Zoli:Zašto odabrati LED rasvjetu i koje su njene prednosti?

Robna marka MASS-light je odmah nakon osnivanja prepoznata na tržištu kao ozbiljan brend koji je za kratko vrijeme zauzeo vodeću poziciju u proizvodnji i prodaji rasvjetnih tijela i prateće opreme.

Jako malo nas uopšte ima vremena voditi brigu o rasvjeti i rasvjetnim tjelima, vrsti izvora svjetlosti i potrošnji istih.Zbog toga u nastavku teksta pročitajte koje su sve prednosti LED rasvjete u vašim domovima i poslovnim objektima,a prednosti su velike.

Naime, svuda oko nas je LED rasvjeta. Koristi se za osvjetljavanje javnih površina, poslovnih i ugostiteljskih objekata, domova. Sve više se moderna arhitektura i izgradnja prilagođava korištenju modernih izvora svjetlosti, koji ne samo da su bolji, štedljiviji, ekonomičniji i moderniji nego i uljepšavaju.

Jedna od glavnih prednosti LED rasvjete je manja potrošnja električne energije. Uzmimo u obzir da 25% ukupne potrošnje električne energije u domaćinstvima se troši na rasvjetu, uz LED tehnologiju može se postići značajne uštede sa minimalnom investicijom.
Uštede u potrošnji su od 50 do 90% u odnosu na ostale tipove rasvjete.

Prednosti LED rasvjete u domu su nebrojene: za početak, troši višestruko manje električne energije od žarulje sa žarnom niti. Dimenzijama su pak toliko male da mogu biti praktički nevidljiv i nenametljiv izvor svjetla. Trajnošću daleko nadmašuju sve ostale vrste rasvjetnih tijela jer podnose višestruko duže cikluse paljenja/gašenja, a zahvaljujući manjem zagrijavanju radni vijek im je čak pedeset hiljada radnih sati (naspram hiljadu do dvije koliko izdrži žarna nit u “klasičnoj” žarulji). Shodno tome izdržljive su i padovi i udarci im nimalo ne smetaju.

Prednosti što ih donosi LED rasvjetna tehnologija su slijedeće:

  • Veća energetska učinkovitost
  • Višestruko smanjenja potrošnja električne energije za istu količinu svjetlosti
  • Duži vijek trajanja LED žarulja do 50.000 h – CFL do 15.000 h, inkadescentne do 1000h
  • Ne postoji opasnost zagađenja okoliša nakon loma jer nema žive ili drugih opasnih materijala, ekološki prihvatljivija, moguća reciklaža svih dijelova
  • Manji gubitak snage
  • Kvaliteta i dugotrajna izdržljivosti – otpornost na vibracije, udarce, vremenske nepogode, ekstremno visoke ili niske temperature čak i vandalizam odnosno namjeran lom
  • Ne emitira UV ili IC zračenje, nema zujanja, svjetlucanja ili strobo-efekta
  • Fleksibilnost u smislu dizajna, kako same žarulje tako i lampe u kojoj svijetli
  • Disperzija svjetlosti – fokusiranost svjetlosnog snopa
  • Trenutno paljenje na maksimalnu razinu svjetlosti i izdržljivost na učestalo paljenje/gašenje

Iskoristite svoju šansu,uštedite i uljepšajte svoj dom i poslovni prostor sa MASS-light rasvjetom koja u organizaciji sa kompanijom ZH-Zola Živinice organizuje akcijsku prodaju LED rasvjete sa popustom od 10% na artikle.Akcijska prodaja počinje u ponedeljak 15 maja i traje do ponedjeljaka 22 maja 2017 god.

                         

                                  POSJETITE NAS JER NAŠI KUPCI SU NAŠ PRIJORITET!