Dani potkrovlja i krovova u ZH-Zoli od 4. do 10. septembra

U prodajnom centru ZH-Zola u Živinicama, od 4. septembra do 1. oktobra održat će se “Mjesec energetske efikasnosti” kada će mnogi proizvodi renomiranih, svjetski poznatih proizvođača biti u ponudi po sniženim cijenama. Svake sedmice u pomenutom periodu, svim posjetiocima, bit će ponuđeni proizvodi za potkrovlje i krovove, fasadni sistemi, centralno grijanje i LED rasvjeta.

Pojam energetska efikasnost se najčešće susreće u dva moguća značenja, od kojih se jedno odnosi na uređaje, a drugo na mjere i ponašanja. Pod energetski efikasnim uređajem smatra se onaj koji ima veliki stepen korisnog dejstva, tj. male gubitke prilikom transformacije jednog vida energije u drugi. Na primjer, „obična“ sijalica veliki dio električne energije pretvara u toplotnu energiju, a samo mali u korisnu svjetlosnu energiju, i u tom smislu ona (sijalica) predstavlja energetski neefikasan uređaj.

Kada je riječ o mjerama, pod energetskom efikasnošću podrazumijevaju se mjere koje se primjenjuju u cilju smanjenja potrošnje energije. Bez obzira da li je riječ o tehničkim ili netehničkim mjerama, ili o promjenama u ponašanju, sve mjere podrazumijevaju isti, ili čak i viši, stepen ostvarenog komfora i standarda.

U prvoj sedmici “Mjeseca energetske efikasnosti“, tačnije od 4. do 10. septembra posjetiocima će biti ponuđeni potkrovlja i krovovi VELUX prozora.

Često zbog ograničenog budžeta, nedovoljnog za veći broj kvadrata, potkrovlje koje je najčešće najpristupačnije po cijeni u odnosu na druge stanove na nižim spratovima, može da bude pravi izbor za vas dvoje.

U prvim godinama zajedničkog života važno vam je da svom prostoru date lični pečat i da pobjegnete od stereotipa uređenja životnog prostora. Svako potkrovlje može da bude samo vaše, autentično. Romantično potkrovlje za ,,svijanje gnijezda” sa pogledom na noćno nebo, zvijezde i ,,usnuli” grad, mjesto je u kojem ćete s radošću graditi vašu ljubav.

Odlučite se za ZH Zolu. Posjetite nas i uvjerite se zašto smo najbolji, najkvalitetniji i ekonomski najprihvatljiviji.